SPELREGELS

 

Ruilen van je aangepaste huurwoning
Voor huurwoningen gelden in de meeste gemeenten specifieke regels voor tijdelijke woningruil. Wij vragen je de ruilmogelijkheden vantevoren met de verhuurder te bespreken. Zo kom je niet voor onprettige verrassingen te staan.

Gegevens over je woning uploaden
Je stuurt zelf de gegevens over je woning naar Ablehouse. Hiervoor gebruik je onze checklist. Als er nog vragen zijn naar aanleiding van het door jou geleverde materiaal, nemen we contact met je op. Als je zelf nog vragen hebt kun je die het best per e-mail stellen.

Afspraken maken
Je maakt zelf alle afspraken met je ruilpartner. Jullie zorgen er dus samen voor dat alles goed geregeld is, bijvoorbeeld dat je op elkaars huisdieren past.

Omgangsvormen
Iedereen die gebruik maakt van de website, dient zich te houden aan de gebruikelijke omgangsvormen. Dat betekent: gewoon, vriendelijk taalgebruik, geen misleidende informatie geven en gemaakte afspraken met mederuilers nakomen. Ook vragen je de woning waarin je tijdelijk verblijft weer achter te laten zoals hij was toen je erin trok. Iemand die zich hier niet aan houdt, kan door ons worden uitgeschreven als lid.

Kostbare spullen
We raden aan, kostbare spullen in een afgesloten ruimte of kast op te slaan als je geruild hebt. Omdat degene waarmee je ruilt in dezelfde situatie zit als jij, kun je ervan uitgaan dat je inventaris met zorg behandeld wordt.