TEAM

Erwin van Rheenen en Marleen Swenne zijn de oprichters van Ablehouse. Het idee voor Ablehouse is van Erwin, hij liep er al een tijdje mee rond.

Erwin is zelf rolstoeler: “In mijn vorige baan bij een reisagentschap heb ik zelf veel gereisd. Ik heb ervaren dat je voorafgaand aan je reis veel moet regelen om niet voor negatieve verassingen te komen te staan. En ook als je denkt dat je alles goed geregeld hebt, dan klopt de informatie vaak niet, ondanks de hoge reis- en hotelkosten die je dan betaalt. Met deze kennis geef ik onder andere in revalidatiecentra in Nederland voorlichting over reizen met een handicap.
Ik bespreek daar dingen die ik zelf heb meegemaakt. Zo had ik eens een hotel met een zwembad geboekt. Ik belde tot tweemaal toe of het gehele hotel rolstoeltoegankelijk was en ze zeiden van wel. Toch bleek het zwembad alleen via een trap te bereiken. Ook kwam ik een keer in een hotel waar de doorgang naar de badkamer te smal was. In een ander hotel was er niet het hooglaag bed, waar ik toch echt om gevraagd had.
Zo zijn er voorbeelden te over. Mijn ervaring is dat voor veel hotels ‘rolstoeltoegankelijk’ betekent dat je er naar binnen kan rollen en vaak houdt het daarmee op. Met huizenruil kun je deze drama’s voorkomen.”

Barrie van Rheenen is onze webbouwer.

Reda Haouam is onze ambassadeur.
Hij is lid van de Sportraad Amsterdam, fotomodel bij Visible Models, en aanvoerder van rolStoelrugbyteam Flying Dutchmen. Voor het AD werd hij geïnterviewd door Arie Boomsma.
Laat je inspireren en bekijk de 
video.

Ook ambassadeur worden? Lees hier wat je kunt doen en wat wij van je verwachten.